از سال 85 که با وبلاگ بورس نگار(ابتدا میهن بلاگ،سپس بلاگفا) و در حال حاضر با وب سایت بورس نگار در خدمت شما عزیزان هستیم ،تنها یک هدف اساسی داشتیم و آنهم اطلاع رسانی شفاف به سهامداران با تجربه و انتقال تجربیات بورسی به سهامداران تازه کار بوده است .
خط مشی ما تلاش برای شناساندن سهام برتر بازار به سهامداران و ارائه بهترین نقشه راه به معامله گران بازارهای مالی می باشد .
موفق و پیروز باشید / مدیریت وب سایت تحلیلی بورس نگار
نگاهي به آخرين وضعيت بازار خودرو پس از وام 25 ميليوني خريد خودرو >>> بازگشت به رکود بازار خودرو؟ // 29 آبان94
نگاهي به آخرين وضعيت بازار خودرو پس از وام 25 ميليوني خريد خودرو
>>> بازگشت به رکود بازار خودرو؟ // 29 آبان94
بازگشت به رکود بازار
تسهیلات 25 میلیون تومانی خودرو هرچند به نظر کارشناسان و دستاندرکاران صنعت خودرو شروعی برای خروج از رکود و رونق بازار خودرو عنوان شده اما بنا به گفته فعالان بازار این تسهیلات تاثیری در روند رکودی پیش از ارائه تسهیلات در بازار آنها نداشته است.
براین اساس بسیاری از نمایشگاهداران خودروی پایتخت، بازار خودرو پس از تسهیلات 25 میلیون تومانی را بازار جذابی نمیدانند و معتقدند در شرایط فعلی و آتی نه تنها مشکلی از دوش بازار برداشته نشده بلکه بهدلیل افزایش انتظارات مردم در طرح فروش اقساطی با تسهیلات 25 میلیون تومانی باید شاهد روزهای بدتری نیز در بازار خودرو باشیم. براین اساس آنها از ادامه رکود در بازار تا یک ماه به شب عید خبر میدهند و معتقدند که بازار با روند کندتر اما با افزایش اندک قیمتی پیش خواهد رفت.
پیشبینی فعالان بازار از وضعیت آتی بازار خودرو چندان خوشبینانه نیست. عمدهترین دلیل آنها برای بدتر شدن وضعیت بازار در ماههای آینده بحث کاهش تقاضا از یک سو و افزایش قیمت بهدلیل خلا ناشی از نبود خودروی صفر بهدلیل فروش این خودروها در طرح تسهیلات 25 میلیون تومانی است.
بدین ترتیب، در حالی طرح خرید خودرو براساس تسهیلات 25 میلیون تومانی به پایان رسید که بسیاری از کارشناسان بر تداوم رکود در بازار خودرو اشاره میکنند و تاکید دارند که بهدلیل فروش همه خودروهای موجود در نمایندگیها در طرح اقساطی خودرو از این به بعد بهدلیل نبود خودرو صفر شاهد گران شدن قیمت خودروهای صفر در بازار خواهیم بود.خودروسازان در طرح اخیر خود110 هزار دستگاه خودرو فروختند. طرحی که به دنبال آن موجب جمعآوری همه خودروهای صفر دو شرکت بزرگ خودروساز از نمایندگیهای فروششان در سراسر کشور شد.
به دنبال این موضوع کارشناسان از خلأ نبود خودرو صفر در بازار و تاثیر آن در قیمت خودرو در ماههای آینده خبر میدهند. موضوعی که در صورت تداوم بهدلیل کمبود خودروی صفر در بازار موجب افزایش قیمت خودروهای داخلی در بازار خواهد شد. با این حال کارشناسان تاکید دارند افزایش قیمت ناشی از این موضوع به معنای از بین رفتن رکود در بازار نیست.یکی از فعالان بازار در گفتوگو با خبرنگار ما در خصوص علت افزایش قیمت خودرو میگوید: پیش از اجرای طرح فروش خودرو با تسهیلات 25 میلیون تومانی انبوهی از خودروهای صفر در نمایندگیهای خودروهای داخلی وجود داشت که بهدلیل شرایط بازار به فروش نمیرفت اما حالا با فروش همه این محصولات در طرح اخیر تا چند ماه آینده که خودروسازان تولید خودرو صفر را از نو آغاز کنند، بازار با کمبود خودروی صفر مواجه است.
وی میافزاید: در شرایط رکودی چند ماهه گذشته نیز در بدترین شرایط همواره تعداد معدودی تقاضا برای خرید نقدی خودرو وجود داشت که بهدلیل وجود عرضه زیاد خودرو نیاز آنها پاسخ داده میشد بنابراین قیمتها نیز بهدلیل کاهش تقاضا با افت همراه بود اما از این به بعد چنین موضوعی مطرح نیست. وی میافزاید: در هفتهها و ماههای آتی بازار تغییراتی جدی خواهد داشت به طوری که عرضه به شدت کاهش پیدا میکند بنابراین تقاضای اندکی که در بازار وجود دارد بهدلیل کاهش عرضه با افزایش قیمت همراه خواهد بود. چنانچه در روزهای اخیر نیز برای برخی از خودروها شاهد این موضوع بودیم.
در این میان اما انتقاد برخی از فعالان بازار به توجه بیش از اندازه دولت به حل مساله خودروسازان است. به اعتقاد برخی از آنها دولت در این طرح تنها مشکل انبار خودروسازان را نشانه رفت و به رکود بازار خودرو توجهی نداشت. یکی از نمایشگاهداران خودرو پایتخت، وضعیت آینده بازار خودرو را به نامناسب توصیف میکند و مقصر این موضوع را برنامهریزی یک جانبه دولت میداند و میگوید: دولت باید برای خروج از رکود نشانه گیری همه جانبهای را انجام میداد نه اینکه تنها خالی شدن انبار خودروسازان را مدنظر قرار دهد.
وی برنده اصلی بازار خودرو را خودروسازان میداند و میگوید: آنها در عرض کمتر از 6 روز توانستند تمامی خودروهای موجود در انبار خود را به فروش برسانند اما نمایشگاهداران خودروی پایتخت بهدلیل کاهش فروش نقدی همچنان در وضعیت رکودی به سر میبرند.
ادامه رکود در دست دومها
بازار خودروهای دست دوم در روزهای اخیر تحولات جدی را به خود دید. به طوری که در روزهای فروش اقساطی، بسیاری از مالکان با فروش خودروی دست دوم خود برای خرید خودروی اقساطی اقدام کردند. این موضوع هر چند موجب رونق بازار خودروهای دست دوم شد اما به عقیده بسیاری از فعالان بازار ممکن است در آینده روندی همراه با افت و خیز داشته باشد.
در همین زمینه یکی از فعالان بازار خودرو به خبرنگار ما میگوید: پس از اجرای طرح فروش خودرو با وام 25 میلیون تومانی، بازار خرید و فروش خودروهای دست دوم رونق گرفت به طوری که بسیاری از مشتریان، خودروهای دست دوم خود را فروختند و در طرح خرید اقساطی شرکت کردند.وی میگوید: بهدلیل جذب مشتریان موجود در بازار با پیش پرداختهای اندک شاهد کاهش تقاضا در بازار خودروهای دست دوم خواهیم بود، زیرا عمده کسانی که بهدلیل بودجه محدود برای خرید خودروی دست دوم اقدام میکردند در روزهای اخیر با بودجه اندک خود خودروهای صفر خریداری کردند.
وی میافزاید: بنابراین با توقف طرح فروش خودروهای صفر به صورت اقساطی دیگر شاهد خریدو فروش خودروهای دست دوم نیستیم بنابراین این رونق ادامهدار نیست. وی معتقد است اجرایی کردن تسهیلات 25 میلیونی هر چند موجب استقبال بسیار مردم شد اما وضعیت بازار خودرو صفر و دست دوم را به شدت خراب کرده است.
تخصیص تسهیلات 25 میلیون تومانی به مشتریان اگر چه توانست خرید و فروش در نمایندگیهای شرکتهای خودروساز را رونق ببخشد، اما بازار خودرو را در رکود بیشتری فرو برد.
تشدید رکود بازار با پایان تسهیلات خرید خودرو
در شرایطی که سیاست ضدرکود دولت با اختصاص تسهیلات 25 میلیون تومانی به حل مشکل خودروسازان کمک کرد؛ اما نمایشگاههای خودرو پایتخت از تشدید رکود در بازار خودرو خبر میدهند. بنا به گفته فعالان بازار فروش اقساطی خودرو موجب شد بسیاری از تقاضاهای موجود در بازار، جذب تسهیلات 25 میلیونی شود. از سوی دیگر، تسهیلات 25 میلیون تومانی همانگونه که تقاضای موجود در بازار را کاهش داده ، منجر به کمبود بسیاری از خودروها در بازار نیز شده است؛ بهطوریکه به گفته برخی از نمایشگاه داران، هماکنون بازار با کمبود خودروهایی همچون 206 تیپ 2، پژو پارس سال و تندر90 مواجه است. به این ترتیب، بهدنبال کمیاب شدن برخی از خودروها در بازار، قیمت برخی از خودروهای داخلی با افزایش اندک مواجه شده است. از سوی دیگر برخی از خودروها که خریداران تمایل چندانی به آنها نشان ندادند و همچنان در بازار موجود هستند، نیز با افت قیمتی اندکی مواجه شدهاند.
افتوخیز داخلیها
همانطور که پیشتر گفته شد بازار خودروهای داخلی در هفته جاری با افت و خیز اندکی مواجه شده است؛ بهطوریکه در اوایل هفته جاری بهدنبال توقف تسهیلات 25 میلیون تومانی خودرو از سوی بانک مرکزی سکوت سردی بازار خودرو را فرا گرفته است. آنطور که نمایشگاهداران خودرو پایتخت میگویند، در حال حاضر پژو 206 تیپ 5 با قیمتی برابر با 36 میلیون و 500 هزار تومان خرید و فروش میشود که این موضوع از افزایش قیمت 50هزار تومانی خودروی موردنظر در هفتهجاری حکایت میکند. از سوی دیگر پژو 206 صندوقدار در مدل V8 با خیز 150 هزار تومانی هماکنون 36 میلیون و 900 هزار تومان قیمت دارد.
از بازار پژو 405 در مدل SLX خبر میرسد که این محصول با افت 100 هزار تومانی در هفته جاری هماکنون با قیمت 28 میلیون و 700 هزار تومان به فروش میرسد. به گفته فعالان بازار، پژوپارس سال نیز که در هفتههای گذشته ثبات قیمتی خود را حفظ کرده بود در هفته جاری با افزایش 100هزارتومانی هماکنون 35 میلیون و 600هزار تومان معامله میشود. با این حال دیگر محصول ایران خودرو به نام سمند EF7 ثبات قیمتی خود را در بازار حفظ کرده است، بهطوریکه این خودرو در هفته جاری به قیمت 30 میلیون تومان معامله میشود. از بازار رانا نیز خبر میرسد، این خودرو نیز طی هفته جاری ثبات قیمتی خود را حفظ کرده است و هماکنون 32 میلیون و 300 هزار تومان به فروش میرود.
فعالان بازار در مورد دنا نیز عنوان میکنند که این خودرو بدون هیچ تغییری، در حال حاضر با قیمت 42 میلیون و 500 هزار تومان قابل خرید و فروش است. اما سری به بازار خودروهای شرکت سایپا بزنیم. بازار خودروهای این شرکت اما با تغییر خاصی مواجه نشده است. به گفته نمایشگاهداران خودرو پایتخت، تیبا با حفظ ثبات قیمتی خود در بازار هماکنون با قیمت 23 میلیون و 900 هزار تومان معامله میشود. این در حالی است که پراید مدل 131 با افزایش 50 هزار تومانی در حال حاضر با قیمت 19 میلیون و 950 هزار تومان به فروش میرسد. در عین حال قیمت پراید در مدل 111 نیز افزایش 50 هزار تومانی در این هفته داشته و با این حساب، خودرو موردنظر هماکنون 20 میلیون و 350 هزار تومان به فروش میرود.
اما از بازار سراتوهای مونتاژی سایپا خبر میرسد که این خودروها طی هفته جاری ثبات قیمت را تجربه کردهاند. بر این اساس، سراتوی اتومات بدون تغییر قیمت هماکنون 86 میلیون تومان خرید و فروش میشود و مدل دندهای آن نیز هماکنون به قیمت 73 میلیون تومان در بازار معامله میشود. سری هم به خانواده تندر-90 بزنیم. از بازار تندر اتومات خبر میرسد که این خودرو بعد از چند هفته ثبات قیمت در هفته جاری با افزایش 100 هزار تومانی مواجه شده است؛ بنابراین هماکنون این خودرو در بازار با قیمت 47 میلیون و100 هزار تومان خریدو فروش میشود. پارستندر نیز با افزایش 50 هزار تومانی در هفته جاری 38 میلیون و 750 هزار تومان به فروش میرسد. قیمت 38 میلیون و 500 هزار تومانی تندر مدل E2 نیز از افت قیمتی این خودرو در بازار حکایت دارد.
افزایش قیمت وارداتیها
همانگونه که بازار خودروهای داخلی با افتوخیز قیمتی مواجه شده، در بازار خودروهای وارداتی نیز شاهد افزایش قیمت خودروها هستیم. بنابر گفته فعالان بازار هر چند بازار خودروهای وارداتی همچنان در رکود به سر میبرد، اما بهدلیل تغییرات نرخ ارز در هفته جاری شاهد افزایش 500 هزار تا 2 میلیون تومانی در بازار این خودروها هستیم. هرچه هست، هماکنون در بازار، هیوندایی سوناتا قیمتی برابر با 165 میلیون تومان دارد که این به معنی ثبات قیمتی این خودرو در بازار است. هیوندایی توسان نیز بدون تغییر قیمتی در هفته جاری با قیمت 147 میلیون و 500 هزار تومان به فروش میرسد، اما از بازار محصولات کیا خبر میرسد که محصولات این شرکت با افزایش 500 هزار تومانی هماکنون معامله میشوند. بنابراین برای خرید کیا اپتیما باید 151 میلیون و500 هزار تومان هزینه کرد که این موضوع حکایت از افزایش 500 هزار تومانی این خودرو در بازار دارد. سراتو نیز با افزایش 500 هزار تومانی هماکنون با قیمت 115 میلیون و 500 هزار تومان به فروش میرسد.
محصولات تویوتا نیز که همواره ثبات قیمتی خود را در بازار حفظ کردهاند، در هفته جاری افتوخیز قیمتی نداشتهاند؛ بهطوریکه تویوتا کمری هیبریدی به قیمت 173 میلیون تومان در بازار خرید و فروش میشود. قیمت قبلی کمری در مدل بنزینی 180 میلیون تومان بود که مدل بنزینی این خودرو دیگر وارد کشور نمیشود. یاریسهاچ بک نیز 105 میلیون تومان قیمت دارد. در این میان اما لکسوس با کاهش 2 میلیون تومانی در هفته جاری در حال حاضر 585 میلیون تومان به فروش میرسد.//دنیای اقتصاد
جدیدترین خبرهای اقتصادی
- 🔴اثر افزایش نرخ گاز بر سودآوری پتروشیمیها چقدراست؟ با نرخ گاز 7هزارتومانی سود متانول سازان و اوره سازان بورسی چقدر کاهش می یابد؟ تیر1402
- 🔴نگاهی به روند قیمت دلار در ایران در 44 سال گذشته؛ قیمت دلار در 44 سال اخیر چقدر رشد کرده؟ +جدول کامل افزایش نرخ دلار /اردیبهشت 1402
- 🔷همه چیز درباره عرضه خودرو در بورس کالا؛ چگونه از بورس کالا خودرو بخریم وچرا باید حساب وکالتی داشت؟ عرضه فیدلیتی و دیگنیتی در بورس؛ خرداد 1401
- 🔷اوراق ارزی چیست؟ مزایای انتشار اوراق ارزی چیست؟ آیا اوراق ارزی میتواند جایگزین "دلارهای خانگی" شود؟ سود اوراق ارزی چقدر است؟
- 🔶از شروط جدید برای پایان کار ساختمان تا طرح جدید مجلس برای معاملات مسکن +دانلود رایگان متن کامل قانون مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان
- 🔵چرا حسابهای بانکی فاقد کد شهاب مسدود میشوند سامانه شهاب چیست وچرا سپرده گذاران باید کدشهاب داشته باشند؟تفاوت آن با سامانه"نهاب"؟
- 🔵همه چیز درباره مصرف انرژی در سیمانیهای بورس؛ تولید هر تن سیمان چقدر انرژی می خواهد؟ چند درصد انرژی کشور صرف تولید سیمان میشود؟بهمن99
- 🔵بررسی تاثیر افزایش نرخ گاز برصنایع بورسی ازپتروشیمی وفولاد تا سیمان وپالایشگاه؛ تاثیر افزایش نرخ گاز بر سودآوری صنایع بورسی چقدر است؟ بهمن99
- 🔵کارمزدهای بانکی چقدر افزایش پیدا کردند؟ همه چیز درباره جزئیات افزایش کارمزدهای خدمات بانکی+ لیست کامل کارمزدهای جدید و قدیم بانکی/ آذر99
- 🔵کرونا به نفع کدام پتروشیمیها شد؟نگاهی تحلیلی به تاثیرکرونا بر پتروشیمیهای الفینی بورس تهران؛ پرمصرفترین محصولات پتروشیمی کدامند؟/10 آبان99
جدیدترین مطالب بورس نگار
- 🔴چه خبر از مجامع 1403 شرکتها؛ جدیدترین برنامه برگزاری همه مجامع شرکتهای بورسی وفرابورسی 1403 /دعوت سهامداران به مجمع/ 4 آذر 1403
- 🔴سود نقدی همه مجامع بورسی 1403؛ درمجامع سال 1403 شرکتهای بورسی وفرابورسی چقدرسودتقسیم شد؟ زمان واریز سودسهام+نتایج/ آذر 1403
- 🔴چه خبر از افزایش سرمایه های جدید بورسی سال 1403؛ میزان افزایش سرمایه شرکتهای بورسی وفرابورسی درسال 1403 چقدراست؟ آذر 1403
- 🔴بورس تهران از نگاه بورس نگار؛ رصد لحظه ای بازاربورس حین معاملات، بورس امروز چگونه بود؟ جدیدترین خبرها، اتفاقات وشنیده های بازارها/ 30 آبان 1403
- 🔴درجدیدترین حراج سکه مرکزمبادله چه گذشت؟ سکه ها چندقیمت خوردند؟ چگونه ازحراج بانک مرکزی سکه بخریم؟+شرایط خرید سکه/ 28 آبان 1403
- 🔴 در مجمع #جوین چه گذشت؟ از گاوداری و تولید شکر تا نیروگاه و استخراج #بیت_کوین؛ دردسرهای مافیای اسیدسیتریک برای #جوین/ آبان 1403
- 🔴همراه با مخاطبان وب سایت بورس نگار>>> محلی برای انعکاس دیدگاه ها و نطرات مخاطبان گرامی وب سایت بورس نگار
- 🔴همه چیز درباره تتر وفرق آن با دلار: چگونه تتر بخریم؟ چگونه از نرخ تتر روند دلار را پیش بینی کنیم؟ چرا اهمیت تتر در ایران بیشتر از سایر نقاط دنیاست؟
- 🔴بررسی روند قیمت دلار آزاد و مقایسه آن با دلارحواله و اسکناس نیمایی؛ چرا دلار گران می شود؟ دلار چقدر رشد می کند؟ مهر 1403
- 🔴بورس تهران از نگاه بورس نگار؛ رصد لحظه ای بازاربورس درتایم معاملات +جدیدترین خبرها، اتفاقات، شنیده ها وحواشی بازارها/ تابستان 1403
پربیننده ترین مطالب بورس نگار
- 🔵چه خبر از مجامع 99 شرکتها>جدیدترین تاریخ زمانبندی برگزاری مجامع شرکتهای بورسی وفرابورسی سال 99 /دعوت سهامداران به مجمع/ 27 اسفند 99
- 🔵سود نقدی همه مجامع 99 +زمان ونحوه دریافت سود؛ شرکتهای بورسی وفرابورسی درمجامع سال99 چقدر سودسهام پرداخت کردند؟ 28 اسفند 99
- 🔴سود نقدی همه مجامع سال 98 +زمان ونحوه دریافت؛ شرکتهای بورسی وفرابورسی درمجامع98 چقدر سود سهام تقسیم کردند؟ 28 اسفند 98
- 🔴سود نقدی همه مجامع 1402 شرکتهای بورسی وفرابورسی؛ درمجامع سال 1402 چقدر سود پرداخت شد؟زمان واریز سود سهام+نتایج/ 28 اسفند 1402
- 🔴چه خبر از مجامع 1402 شرکتها؛ جدیدترین زمانبندی تاریخ برگزاری مجامع شرکتهای بورسی وفرابورسی 1402 /دعوت سهامداران به مجمع/ 28 اسفند 1402
- 🔷چه خبر از مجامع 1401 شرکتها؛ جدیدترین تاریخ زمانبندی برگزاری مجامع شرکتهای بورسی وفرابورسی 1401 /دعوت سهامداران به مجمع/ 28 اسفند 1401
- 🔷سود نقدی همه مجامع 1401 شرکتهای بورسی وفرابورسی؛ درمجامع سال 1401 چقدر سودسهام پرداخت شد؟زمان دریافت سود+نتایج/ 28 اسفند 1401
- 🔶سود نقدی همه مجامع 1400+زمان ونحوه دریافت سود؛ شرکتهای بورسی وفرابورسی درمجامع سال 1400 چقدر سودسهام پرداخت کردند؟ اسفند 1400
- 🔴چه خبر از مجامع 98 شرکتها>جدیدترین تاریخ زمانبندی برگزاری مجامع شرکتهای بورسی/دعوت سهامداران وپارس، خودرو، سایپا به مجمع/28 اسفند98
- 🔴سود نقدی همه مجامع بورسی 1403؛ درمجامع سال 1403 شرکتهای بورسی وفرابورسی چقدرسودتقسیم شد؟ زمان واریز سودسهام+نتایج/ آذر 1403