تخمین مدت زمان مطالعهی مطلب: 4 دقيقه
تفاوت اوراق خزانه «اخزا» با سایر اوراق بهادار چيست؟
>>> اعلام شماره حساب، سررسید و نحوه پرداخت سود «اخزا» اسناد اوراق خزانه چگونه است؟
>>نحوه دریافت سود اوراق «اخزا»
اعلام شماره حساب به منظور واریز مبلغ اسمی اسناد خزانه اخزا
فرابورس ایران در اطلاعیهای از دارندگان اوراق خزانه اسلامی اعم از خریداران، پیمانکاران و دارندگان اسناد خزانه اسلامی در خواست کرد با توجه به در پیش بودن موعد پرداخت به موقع مبالغ اسمی اسناد خزانه اسلامی در مرحله اول با سررسید 23 اسفند ماه 94 نسبت به اعلام شماره حساب بانکی خود به یکی از کارگزاریهای عضو این بازار اقدام کنند. در این اطلاعیه آمده است؛ پیرو تدابیر اتخاذ شده از سوی دولت مبنی بر پرداخت به موقع مبالغ اسمی اسناد خزانه اسلامی در مرحله اول و با سررسید 23 اسفند ماه 94 در نماد معاملاتی «اخزا1» و لزوم برنامهریزی به منظور تسویه این اوراق در سررسید مزبور از کلیه دارندگان این اوراق اعم از خریداران، پیمانکاران و دارندگان اسناد خزانه اسلامی تقاضا میشود حداکثر تا تاریخ 15 اسفند ماه 94 نسبت به اعلام شماره حساب بانکی خود به یکی از کارگزاریهای عضو فرابورس ایران اقدام کنند.
مبلغ اسمی اسناد خزانه اسلامی مرحله اول در سررسید مربوطه صرفا به حساب بانکی معرفی شده دارندگان این اسناد که در سامانه تسویه شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه ثبت شده باشد، واریز خواهد شد. پیمانکارانی که اسناد خزانه اسلامی مرحله اول خود را از تاریخ 15 اسفند ماه 94 به بعد از بانک ملی ایران دریافت کنند وجوه خود را در سررسید توسط بانک ملی ایران به حسابهای معرفی شده از سوی آنها دریافت میکنند. براساس این گزارش در تاریخ 8 مهر ماه 94 برای نخستین بار اوراق بهاداری تحت عنوان اسناد خزانه اسلامی در حجم 400 هزار برگهای با تاریخ سررسید منتهی به 23 اسفندماه 94، در نماد معاملاتی «اخزا1»، از طریق بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس عرضه و به قیمت 900 هزار و 500 ریال کشف قیمت شد. براساس این گزارش، اسناد خزانه اسلامی، اسناد بانامی هستند که دولت به منظور تسویه بدهیهای مسجل خود با حفظ قدرت خرید، بابت طرحهای تملک داراییهای سرمایهای با قیمت اسمی و سررسید معین به طلبکاران غیردولتی واگذار میکند.
تفاوت عمده این اسناد با سایر اوراق بهادار
تفاوت عمده این اسناد با سایر اوراق بهادار، در سررسید آنها و پرداخت سود است. این اسناد عموما سررسیدی کمتر از یک سال داشته و اغلب سررسیدشان بهصورت 4، 13، 26 و 52 هفتهای است. اسناد خزانه فاقد کوپن سود هستند و عایدی آنها حاصل از خرید ارزان تر از ارزش اسمی آنها است. آخرین مالکان این اسناد، در سررسید مبلغ اسمی آن را از دولت دریافت میکنند. باتوجه به اینکه خزانهداری کل کشور تعهد پرداخت مبلغ اسمی این اسناد در سررسید را برعهده گرفته است به این ابزار معاملاتی اوراق بدون ریسک اطلاق میشود. حداقل حجم عرضه اولیه اسناد خزانه اسلامی 400 هزار ورقه و تاریخ سررسید اوراق 23/ 12/ 1394 عنوان شده است. با توجه به تعطیل بودن روز یکشنبه 23 اسفند ماه، سود این اوراق یک روز زودتر به حساب دارندگان آن واریز میشود. در این معامله نحوه تسویه و پایاپای معاملات T+1 4 (یعنی تسویه معاملات طی 14 روز معاملاتی) عنوان شده و هیچگونه محدودیتی درخصوص حداقل و حداکثر تعداد اوراق قابل خریداری از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی و همچنین مضرب ورود سفارشات در سامانه معاملاتی اعلام نشده است.// فارس- 14 اسفند94
>>>>>>>>>>>>>>> پیشنهاد می شود مطالب مرتبط ذیل را نیز بخوانید:
>>ويژگيها، معايب ومزاياي اوراق جديد اسناد خزانه؛ كشف قيمت با سود«26درصد»
>>بازار در انتظار سهام خزانه؛ اولین تامین سرمایه در مسیر بورس
>>با هشت ویژگی مهم اوراق خزانه اسلامی آشنا شوید
>>تفاوت اوراق خزانه با سایر اوراق چيست؟
>>نحوه سررسید و پرداخت سود اسناد اوراق خزانه چگونه است؟
>>سود خرید اسناد خزانه اسلامی «اخزا» چقدر است و چگونه محاسبه و پرداخت می شود؟