از سال 85 که با وبلاگ بورس نگار(ابتدا میهن بلاگ،سپس بلاگفا) و در حال حاضر با وب سایت بورس نگار در خدمت شما عزیزان هستیم ،تنها یک هدف اساسی داشتیم و آنهم اطلاع رسانی شفاف به سهامداران با تجربه و انتقال تجربیات بورسی به سهامداران تازه کار بوده است .
خط مشی ما تلاش برای شناساندن سهام برتر بازار به سهامداران و ارائه بهترین نقشه راه به معامله گران بازارهای مالی می باشد .
موفق و پیروز باشید / مدیریت وب سایت تحلیلی بورس نگار
>>> موج جدید خرید و فروش در بازار سهام با نفوذ هیجانات مثبت به بورس تهران // 5 بهمن94
>>> موج جدید خرید و فروش در بازار سهام با نفوذ هیجانات مثبت به بورس تهران // 5 بهمن94
به دنبال نشانههای خروج از رکود، سرمایهگذاران اقدام به تغییر سبد داراییهای خود کردند
خانه تکانی بورسیها با بوی رونق
بررسیها نشان میدهد که با شروع فصل رونق در اقتصاد ایران، آمار تغییر مالکیتها و تغییر سهامداران فعال هر گروه نسبت به قبل با تغییر قابل توجهی همراه بوده است. به گونهای که تحرک خرید و فروش در سهمها به خوبی قابل مشاهده است. به باور برخی کارشناسان، در شرایط فعلی، شرکتها درصدد تغییر پرتفو یا سبد سهام خود هستند و انتخاب سهمهای آنها عمدتا تحت تاثیر رفع تحریمهای هستهای و قیمتهای جهانی صورت میگیرد. کارشناسان بازار سهام بر این باورند که شناسایی سود، بهینهسازی سبد سهام و اقبال خوب نسبت به صنایع مرتبط با پسابرجام از عواملی است که باعث تغییر سبد سهام شرکتها و صندوقهای بورسی شده است. افزایش میزان حجم و ارزش معاملات نیز گواه رویکرد جدید است.
این روزها، رهاورد پسابرجام برای تالار شیشهای رشد و رونقی فراگیر در تمام مولفههای بازار است. بورس تهران که در یک ماه اخیر توانسته تا حدی انرژی از دست رفته خود را بازیابد، اکنون شاهد تحرک بیشتر بازیگران بازار در تمام زمینهها است. افزایش میزان حجم و ارزش معاملات نیز گواه این قضیه است که سهامداران با رویکردی جدید وارد بازار شده و به فعالیت میپردازند. در این میان بررسیهای «دنیای اقتصاد» نشان میدهد که با شروع فصل رونق در اقتصاد ایران، آمار تغییر مالکیتها و تغییر سهامداران فعال هر گروه نسبت به قبل با تغییر قابل توجهی همراه بوده، به گونهای که تحرک خرید و فروش در سهمها به خوبی دیده میشود. به زعم برخی کارشناسان، در شرایط فعلی، شرکتها درصدد تغییر پرتفو یا سبد سهام خود هستند و انتخاب سهمهای آنها عمدتا تحت تاثیر رفع تحریمهای هستهای و قیمتهای جهانی صورت میگیرد. کارشناسان بازار سهام بر این باورند که شناسایی سود، بهینهسازی سبد سهام و اقبال خوب نسبت به صنایع مرتبط با پسابرجام از عواملی است که باعث تغییر سبد سهام شرکتها و صندوقهای بورسی شده است.
موج جدید خرید و فروش در بازار سهام
پس از دو سال فعالیت شرکتهای بورسی در شرایط رکود بازار، عملکرد معاملهگران بازار در روزهای اخیر با رفتاری متفاوت همراه شده به گونهای که افزایش حجم و ارزش معاملات را به همراه داشته است. در این میان، آمارها نشان میدهد درصد تغییر مالکیت و فعالیت سهامداران فعال نسبت به قبل با افزایش قابل توجهی مواجه بوده است. با توجه به اینکه در دوران رکود و افت شاخص، شرکتهای بورسی به دلیل عدم اطمینان به شرایط بازار و وجود ریسکهای متعدد تمایل چندانی به تغییر سبد سهام یا پرتفوی خود نداشتند، اینک با توجه به بهبود شرایط اقتصادی و کاهش ریسکهای بازار اقدام به بهینهسازی و تغییر ترکیب داراییهای پرتفوی خود کردهاند. علیرضا مستقل تحلیلگر بازار سرمایه، در زمینه تغییر نگرش سهامداران بازار به «دنیای اقتصاد» میگوید: با رفع تحریمهای هستهای به نظر میرسد بازار وارد فاز جدیدی از تحولات اقتصادی شده که عمدتا از شرایط بنیادی تاثیر میپذیرد. در این شرایط به نظر میرسد پیش بینیهای رونق بیشتر از گذشته محتمل شده و بازار سرمایه در مسیری جدید قرار گرفته است.
وی با تایید تغییر سبد سهام شرکتها در مدت اخیر، دلایل این تحولات را این چنین بیان کرد: حجم معاملات بازار سهام تا حد زیادی افزایش یافته و وارد فاز رونقی شده که در ماههای اخیر کمتر به خود دیده بود. در این شرایط، بسیاری از بازیگران حقوقی میل به بهینهسازی سبد سهمهای خود داشته و همین امر منجر به جابه جایی بیشتر سهمها میشود. از سوی دیگر در بازار نزولی و ضعیف شرایط فروش سهام بسیار سخت است؛ حال که بازار روند رو به رشدی به خود گرفته است، سرمایهگذاران با تغییر موقعیت و تمایل به خرید و فروش بیشتر در بازار حضور یافتهاند. وی در ادامه و درخصوص دلایل این تغییر پرتفوها گفت: عمده این تغییرات را میتوان در زمینه شناسایی سود از سوی سهامداران دانست؛ اما دلایل دیگری نیز وجود دارد که توانسته نگرش سهامداران را به بازار تا حد زیادی تغییر دهد. همانطور که قبلتر نیز ذکر شد بورس تهران در شرایطی قرار دارد که بهترین فرصت برای جابهجایی و بهینهسازی سبدها است. بسیاری از صندوقها و شرکتها در شرایط رکود بازار کمتر اقدام به تغییر سبد سهام خود کرده و معاملات خود را بهصورت محدود و تنها در تعدادی از سهمها انجام میدادند اما با شروع فاز رونق در بازارها این گروهها اقدام به بهبود پرتفوهای خود کرده و جابهجاییهای زیادی را انجام میدهند. مستقل سومین عامل تغییر این رویکرد را تامین نقدینگی لازم برای شرکتهای حقوقی دانست و گفت: در چند سال اخیر شرکتهای بزرگ به دلیل تعمیق شرایط رکود و سقوط قابل توجه قیمتهای جهانی به خصوص در کالاهایی مانند نفت با کاهش درآمد و به تبع آن کمبود نقدینگی مواجه شدند.
حال که بازار زیر سایه پسابرجام در شرایط صعودی قرار گرفته است، بسیاری از شرکتها اقدام به فروش سهام خود برای تامین نقدینگی کردهاند که این خود میتواند در مسیر سرمایهگذاری آنها تا حد زیادی موثر باشد. وی در ادامه بیان کرد: دلایل دیگری نیز در تغییر این پرتفوها موثر است،عدهای در شرایط فعلی وارد بازار شده و تنها با نگاه سرمایهگذاری در بازار سهام اقدام به خرید سهام با اقبال خوب میکنند. در این بین هستند افرادی که با دید کوتاهمدت وارد بازار شده و تنها به قصد نوسانگیری به خرید و فروش سهام پرداختهاند که این عوامل نیز میتواند در تغییر مالکیت کلی سهام تاثیر بسزایی داشته باشد. مستقل همچنین درخصوص معیارهای انتخاب سبد سهام جدید از سوی شرکتها بیان کرد: با توجه به شرایط اقتصاد ایران و بینالملل به نظر میرسد بیشتر پرتفوهایی تشکیل شود که صنایع آنها تاثیرپذیری کمتری از قیمتهای جهانی داشته باشد. با توجه به روند نزولی که در بازارهای جهانی دیده میشود به نظر نمیرسد این صنایع بتوانند در ماههای آتی صورت مالیهای مطلوبی داشته باشند. اما در مقابل صنایع خوشاقبال این روزها صنایع موثر از رفع تحریمهای هستهای هستند. در روزهای گذشته بیشترین حجم تغییر مالکیتها در اختیار گروههای خودرو و بانک بوده است.روز گذشته نیز گروههای دارویی با رشد همراه بوده و به صف خرید نیز رسیدند. به نظر میرسد سهام این صنایع این روزها بیشتر از قبل مورد توجه صندوقها و شرکتها بوده و تقاضای خرید آنها نیز با افزایش همراه باشد.
تغییر پرتفو برای صندوقها
در همین زمینه ایمان مقدسیان، مدیر سرمایهگذاری کارگزاری سهام گستران نیز به «دنیای اقتصاد» گفت: در ماههای گذشته میانگین ارزش معاملات روزانه در نهایت حدود 50 تا 60 میلیارد تومان بود، اما بررسی این مولفه در یک ماه اخیر نشان میدهد که میزان ارزش معاملات به رقمی بین 200 تا 300 میلیارد تومان رسیده است. در این شرایط بسیاری از سهامدارانی که قبلتر نمیتوانستند سهام خود را تغییر دهند این روزها سهم یا پرتفوی خود را تغییر یا برای تامین نقدینگی به فروش رساندهاند. وی در ادامه بیان کرد: آمار تغییر مالکیت سهمها این مورد را به خوبی نشان میدهد که سهامداران این روزها در حال جابهجایی سهمها هستند. در این بین بیشترین تغییر پرتفو در میان صندوقهای سرمایهگذاری دیده میشود که عمدتا در حال شناسایی سود هستند. بهعنوان مثال اگر قیمت سهمها را نسبت به یک ماه قبل بررسی کنیم شرکتها همچون سایپا و زامیاد با رشدهای خوبی مواجه بودهاند که این روزها با اقبال خوبی از سوی سهامداران مواجه هستند.
مقدسیان همچنین درخصوص فعالیت گروههای حقوقی در بحث تغییر مالکیتها و تغییر پرتفوها گفت: به نظر میرسد بیشتر این تغییر مالکیتها برای صندوقهای سرمایهگذاری است. اما در گروههای حقوقی بازار شرایط متفاوت است، در سالهای اخیر استراتژی سرمایهگذاری این گروهها به گونهای بوده است که با تحولات این چنینی پرتفوی خود را تغییر نمیدهد. شرایط فعلی بازار نیز توجیهپذیری لازم برای تغییرات را ندارد و این بازیگران کلان بازار برای تغییر استراتژی خود نیاز به تحولات بنیادی بیشتری دارند. این کارشناس همچنین درخصوص معیارهای تغییر این پرتفوها در مدت اخیر بیان کرد: شرایط پسابرجام در صنایع مختلف تاثیر میگذارد. اما در این بین صنایعی میتوانند بیشتر مورد توجه قرار بگیرند که تاثیر عملی رفع تحریمهای هستهای را سریعتر نشان دهند. هماکنون گروههایی مانند تجهیزات، بانک و خودروییها از شرایط بهتری برخوردار بوده و در مقابل صنایعی که با بازارهای جهانی مرتبط هستند به دلیل افت قیمتهای جهانی از اقبال کمتری برخوردار هستند. وی در ادامه بیان کرد: رفتار بازار این روزها رفتار منطقی است که پیشتر شاهد آن نبودیم. اما سهامداران نباید از این مساله غافل شوند که سهمهایی که با یک رشد غیرمنطقی و بیبنیاد همراه بودهاند؛ در زمان اصلاح قیمتها میتوانند سرمایهگذاران را با ضرر و زیانهای زیادی مواجه کند. بهعنوان مثال در صنایعی مانند خودرو همچنان صورتهای مالی ضعیفی در این شرکتها وجود دارد و از لحاظ بنیادی این گروه نتوانسته به جایگاه مطلوبی برسد. چنین صنایعی تا به امروز رشد ناشی از خوشبینیهای رفع تحریمهای هستهای را داشته است و پیشبینی میشود در آینده نتواند با صعود بیشتری همراه باشند.
سطحشکنی جدید در نماگر شاخص
موج رشد شاخص در بازار سهام روز گذشته همچنان ادامه داشت؛ بهطوریکه نماگر شاخص کل برای پنجمین روز متوالی با رشد قابل توجه همراه شد و توانست به سطح 67 هزار و 740 واحد برسد. بررسیها از بورس تهران نشان میدهد که رفته رفته اجرای عملی برجام در صنایع مختلف رخنه کرده و بازار در فاز جدیدی از سرمایهگذاری وارد میشود. شاخص بورس تهران که دومین روز هفته را با جهش 780واحدی پشت سر گذاشت، رکورد بیشترین رقم شاخص از 30 تیر سال جاری را نیز شکست. بر همین اساس روز گذشته دیگر شاخصهای بازار نیز با رشد همراه شدند؛ بهگونهایکه شاخص کل (هم وزن) و شاخص قیمت (هم وزن) به رشد 62/ 1 درصدی رسیدند. در همین زمینه، نمادهای فولاد، وبصادر و رمپنا هر یک به ترتیب شاخص را 91، 58 و 54 واحد ارتقا دادند. حجم و ارزش معاملات نیز که این روزها در سطوح بالایی قرار گرفته همچنان نسبت به میانگین ماه قبل خود با رشدی هیجانانگیز همراه است و به رقم 1817 میلیون سهم و 3330میلیارد ریال رسید.
نفوذ هیجانات به بورس تهران
شاخص کل بورس تهران روز گذشته توانست سطح 66 هزار واحد را نیز پشت سر بگذارد، ظاهرا این روزها فعالان خرد بازار یا همان بازیگران حقیقی با شور و هیجان خاصی در بازار ظاهر میشوند. این رفتار در گروههای حقوقی نیز دیده میشود؛ اما با این تفاوت که کماکان احتیاط و رفتاری سنجیدهتر در این گروه هست که نشان از برنامه دقیقتر این گروه از بازیگران بازار در معاملات سهام دارد. از سوی دیگر، رشد بیرویه این روزهای شاخص نیز یکی از نگرانیهای کارشناسان و فعالان بازار سهام است که ممکن است موجب حبابی شدن بازار و تجربه رشد کاذب سال 92 شود. کارشناسان بر این باورند که روند فعلی بهگونهای است که رفتار معقول سهامداران در هفتههای گذشته رفته رفته جای خود را به رفتار هیجانی داده است. همچنین این نگرانی وجود دارد که صفنشینیهای مداوم سهامداران اگر با دید کوتاهمدت ترکیب شود، میتواند موجب ناپایداری بازار شده و در میان مدت به سقوط ناگهانی شاخص کل منتهی شود. با این حال تفاوتهایی همچون ایجاد صف خرید توسط حقوقیها نسبت به دورههای قبل، تا حدودی از نگرانیهای تحلیلگران بورسی کاسته و این امید را به جای گذاشته است که شاخص با روندی منطقی در روزهای آتی به فعالیت خود ادامه دهد.//«دنیای اقتصاد»
جدیدترین خبرهای اقتصادی
- 🔴اثر افزایش نرخ گاز بر سودآوری پتروشیمیها چقدراست؟ با نرخ گاز 7هزارتومانی سود متانول سازان و اوره سازان بورسی چقدر کاهش می یابد؟ تیر1402
- 🔴نگاهی به روند قیمت دلار در ایران در 44 سال گذشته؛ قیمت دلار در 44 سال اخیر چقدر رشد کرده؟ +جدول کامل افزایش نرخ دلار /اردیبهشت 1403
- 🔷همه چیز درباره عرضه خودرو در بورس کالا؛ چگونه از بورس کالا خودرو بخریم وچرا باید حساب وکالتی داشت؟ عرضه فیدلیتی و دیگنیتی در بورس؛ خرداد 1401
- 🔷اوراق ارزی چیست؟ مزایای انتشار اوراق ارزی چیست؟ آیا اوراق ارزی میتواند جایگزین "دلارهای خانگی" شود؟ سود اوراق ارزی چقدر است؟
- 🔶از شروط جدید برای پایان کار ساختمان تا طرح جدید مجلس برای معاملات مسکن +دانلود رایگان متن کامل قانون مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان
- 🔵چرا حسابهای بانکی فاقد کد شهاب مسدود میشوند سامانه شهاب چیست وچرا سپرده گذاران باید کدشهاب داشته باشند؟تفاوت آن با سامانه"نهاب"؟
- 🔵همه چیز درباره مصرف انرژی در سیمانیهای بورس؛ تولید هر تن سیمان چقدر انرژی می خواهد؟ چند درصد انرژی کشور صرف تولید سیمان میشود؟بهمن99
- 🔵بررسی تاثیر افزایش نرخ گاز برصنایع بورسی ازپتروشیمی وفولاد تا سیمان وپالایشگاه؛ تاثیر افزایش نرخ گاز بر سودآوری صنایع بورسی چقدر است؟ بهمن99
- 🔵کارمزدهای بانکی چقدر افزایش پیدا کردند؟ همه چیز درباره جزئیات افزایش کارمزدهای خدمات بانکی+ لیست کامل کارمزدهای جدید و قدیم بانکی/ آذر99
- 🔵کرونا به نفع کدام پتروشیمیها شد؟نگاهی تحلیلی به تاثیرکرونا بر پتروشیمیهای الفینی بورس تهران؛ پرمصرفترین محصولات پتروشیمی کدامند؟/10 آبان99
جدیدترین مطالب بورس نگار
- 🔴چه خبر از مجامع 1403 شرکتها؛ جدیدترین برنامه برگزاری همه مجامع شرکتهای بورسی وفرابورسی 1403 /دعوت سهامداران به مجمع/ 13 بهمن 1403
- 🔴درجدیدترین حراج سکه مرکزمبادله چه گذشت؟ سکه ها چندقیمت خوردند؟ چگونه ازحراج بانک مرکزی سکه بخریم؟+شرایط خرید سکه/ 11 بهمن 1403
- 🔴سود نقدی همه مجامع بورسی 1403؛ درمجامع سال 1403 شرکتهای بورسی وفرابورسی چقدرسودتقسیم شد؟ زمان واریز سودسهام+نتایج/ بهمن 1403
- 🔴بورس تهران از نگاه بورس نگار؛ رصد بازاربورس حین معاملات، بورس امروز چگونه بود؟ جدیدترین خبرها، اتفاقات وشنیده های بازارها/ 10 بهمن 1403
- 🔴کدام ساختمانها مشمول نصب نیروگاه خورشیدی روی پشتبامها میشوند؟ آیا «شرط جدید برای صدور پایانکار ساختمان»الزامیست؟ نصب پنل خورشیدی خانگی چقدر تمام میشود؟ بهمن1403
- 🔴چه خبر از افزایش سرمایه های جدید بورسی سال 1403؛ میزان افزایش سرمایه شرکتهای بورسی وفرابورسی درسال 1403 چقدراست؟ بهمن 1403
- 🔴برج های نوساز یا «شهرهای ارواح»؟ بحران خانه های نوساز ولی بلااستفاده در چین! چگونه شهر نوساز "لویانگ" در چین تبدیل به شهر ارواح شد!؟ آدر 1403
- 🔴بورس تهران از نگاه بورس نگار؛ رصد بازاربورس حین معاملات، بورس امروز چگونه بود؟ جدیدترین خبرها، اتفاقات وشنیده های بازارها/ پاییز 1403
- 🔴تاثیر راه اندازی بازار ارز توافقی و حذف دلار نیما بر بورس چگونه خواهد بود و سهام کدام شرکتها بیشتر تاثیر می گیرند؟ نرخ دلار توافقی چند است؟ آذر 1403
- 🔴 در مجمع #جوین چه گذشت؟ از گاوداری و تولید شکر تا نیروگاه و استخراج #بیت_کوین؛ دردسرهای مافیای اسیدسیتریک برای #جوین/ آبان 1403
پربیننده ترین مطالب بورس نگار
- 🔵چه خبر از مجامع 99 شرکتها>جدیدترین تاریخ زمانبندی برگزاری مجامع شرکتهای بورسی وفرابورسی سال 99 /دعوت سهامداران به مجمع/ 27 اسفند 99
- 🔵سود نقدی همه مجامع 99 +زمان ونحوه دریافت سود؛ شرکتهای بورسی وفرابورسی درمجامع سال99 چقدر سودسهام پرداخت کردند؟ 28 اسفند 99
- 🔴سود نقدی همه مجامع سال 98 +زمان ونحوه دریافت؛ شرکتهای بورسی وفرابورسی درمجامع98 چقدر سود سهام تقسیم کردند؟ 28 اسفند 98
- 🔴سود نقدی همه مجامع 1402 شرکتهای بورسی وفرابورسی؛ درمجامع سال 1402 چقدر سود پرداخت شد؟زمان واریز سود سهام+نتایج/ 28 اسفند 1402
- 🔴چه خبر از مجامع 1402 شرکتها؛ جدیدترین زمانبندی تاریخ برگزاری مجامع شرکتهای بورسی وفرابورسی 1402 /دعوت سهامداران به مجمع/ 28 اسفند 1402
- 🔷چه خبر از مجامع 1401 شرکتها؛ جدیدترین تاریخ زمانبندی برگزاری مجامع شرکتهای بورسی وفرابورسی 1401 /دعوت سهامداران به مجمع/ 28 اسفند 1401
- 🔷سود نقدی همه مجامع 1401 شرکتهای بورسی وفرابورسی؛ درمجامع سال 1401 چقدر سودسهام پرداخت شد؟زمان دریافت سود+نتایج/ 28 اسفند 1401
- 🔶سود نقدی همه مجامع 1400+زمان ونحوه دریافت سود؛ شرکتهای بورسی وفرابورسی درمجامع سال 1400 چقدر سودسهام پرداخت کردند؟ اسفند 1400
- 🔴سود نقدی همه مجامع بورسی 1403؛ درمجامع سال 1403 شرکتهای بورسی وفرابورسی چقدرسودتقسیم شد؟ زمان واریز سودسهام+نتایج/ بهمن 1403
- 🔴چه خبر از مجامع 1403 شرکتها؛ جدیدترین برنامه برگزاری همه مجامع شرکتهای بورسی وفرابورسی 1403 /دعوت سهامداران به مجمع/ 13 بهمن 1403