از سال 85 که با وبلاگ بورس نگار(ابتدا میهن بلاگ،سپس بلاگفا) و در حال حاضر با وب سایت بورس نگار در خدمت شما عزیزان هستیم ،تنها یک هدف اساسی داشتیم و آنهم اطلاع رسانی شفاف به سهامداران با تجربه و انتقال تجربیات بورسی به سهامداران تازه کار بوده است .
خط مشی ما تلاش برای شناساندن سهام برتر بازار به سهامداران و ارائه بهترین نقشه راه به معامله گران بازارهای مالی می باشد .
موفق و پیروز باشید / مدیریت وب سایت تحلیلی بورس نگار
>>زور زنگنه چربيد >>>کارت سوخت به خاطره ها پیوست؛ موافقت هفت شرطی مجلس با تسعير ارز // 5 شهریور95
>>زور زنگنه چربيد >>>کارت سوخت به خاطره ها پیوست؛ موافقت هفت شرطی مجلس با تسعير ارز // 5 شهریور95
سوخت كارت سوخت
از پیشخوان رسانه ها - کارت سوخت به خاطره پیوست. نمایندگان مجلس در ادامه رسیدگی به لایحه اصلاح قانون بودجه سال ١٣٩٥ با حذف بند ح تبصره ١٤ قانون بودجه ١٣٩٥ با حذف کارت سوخت موافقت کردند و بهاینترتیب با حذف کارت سوخت، قیمت بنزین نیز از دونرخیشدن خارج و تکنرخی شد.
مرداد ٨٦ بود که مردم برای بنزین صدتومانی مجبور شدند از کارت سوخت استفاده کنند؛ اما عاقبت در خرداد ٩٥ پس از اینکه قیمت بنزین ٩٠٠ درصد افزایش را تجربه کرد، بنزین تکنرخی شد و استفاده از کارت عملا منطق خود را از دست داد. دراینبین هم مجلس نهم درصدد تصویب طرحی برآمد که براساسآن دوباره بنزین سهمیهبندی میشد و استفاده از کارت، اجباری؛ طرحی که گرچه قرار بود دولت به اجرای آن مکلف شود؛ اما هرگز نتوانست متولیان حوزه نفت و سوخت کشور و جایگاهداران را قانع کند و کماکان اعتراض و تلاشها برای اصلاح آن ادامه پیدا کرد تا اینکه بالاخره، دیروز همان شد که مخالفان کارت سوخت، بهویژه زنگنه میگفتند و کارت سوخت حذف شد. به گزارش ایسنا در بررسی جزئیات لایحه بودجه ١٣٩٥ در فروردین سال جاری دولت مکلف شد حداکثر چهار ماه پس از تصویب این قانون، کلیه وسایل نقلیه سبک و سنگین اعم از بنزینی، گازوئیلی و دوگانهسوز را به کارت سوخت مجهز کند و از آن تاریخ، عرضه هرگونه سوخت به کلیه وسایل نقلیه صرفا با استفاده از کارت سوخت انجام شود؛ اما دیروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی به حذف کارت سوخت رأی دادند تا تلمبههای عرضه سوخت، به جای فرمانبری از کارت سوخت، دوباره گوش به فرمان افراد شوند.
فرمول دونرخی، اهداف سیاسی داشت
رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران با عقیده به اینکه فرمول دونرخی ارائهشده برای بنزین از سوی برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی اهداف سیاسی را یدک میکشید، مخالفت دولت و وزارت نفت با این موضوع را طبیعی و درست عنوان میکند و معتقد است برای ریشهکنی این بحثها باید دید پوپولیستی و گاه بهشدت عوامفریبانه یکسانسازی قیمت فراوردهها در سراسر کشور کنار گذاشته شود. علی شمساردکانی به «شرق» میگوید: حذف فرمول دونرخیکردن سوخت اقدام درستی است و در قدم اول دلالی و رانتخواری از وجود کارت سوخت و بنزین دونرخی را تمام میکند، مشروط به اینکه تدابیری اندیشیده شود تا فراوردههای نفتی در نقاط مختلف کشور با قیمت واقعی فروخته شوند؛ چراکه هزینه پالایش در پالایشگاههای مختلف یکسان نیست. همینطور هزینه حمل نفت خام به هر پالایشگاه و نیز به مقاصد مختلف توزیع متفاوت است و طبیعتا باید قیمت عرضه آنها نیز مانند قیمت هر کالای دیگری متفاوت باشد.
استفاده کارت سوخت حداقلی بود
به گفته شمساردکانی، اگر برای عرضه سوخت قیمت تمامشده ملاک باشد، هرکسی مصرفکننده آن باشد، باید هزینه تا نقطه مصرف را بپردازد. فرضا در تهران انتقال بنزین از پالایشگاه تهران تا شهر ری یک هزینه دارد و انتقال تا تجریش هم یک هزینه و دلیلی ندارد که قیمت بنزین در هر دوِ این مناطق و همینطور در همه شهرها و استانها یکسان باشد. مگر قیمت دیگر کالاها در این مناطق یکسان است؟ رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران میگوید: سامانه کارت سوخت، کاری بود که کشور هم در آن سرمایهگذاری کرده بود؛ اما حذف آن نیز با توجه به فساد و رانتهایی که به همراه داشت، درست است. البته توان نرمافزاری دارد که کارهای دیگری هم روی آن اجرا شود؛ اما ما فقط حداقل کار را انجام میدادیم و با معلومشدن حداقل میزان مصرف هر شخص، سهمیهبندی سوخت را اجرا کردیم.
وعده ٦ماههای که ٩ سال طول کشید
جایگاهداران سوخت از حذف کارت سوخت خوشحالتر هستند. آنها که به گفته رئیس اتحادیه جایگاهداران، از زمان کلیدخوردن عرضه بنزین با کارت از اول مرداد ٨٦ در دولت احمدینژاد، شدیدا مخالف این طرح بودند، تا روز آخر موضع خود را حفظ کردند و با این استدلال که «ما پیمانکار هستیم و با اخذ کارمزد بنزین میفروشیم»، بهویژه پس از تکنرخیشدن بنزین خواهان حذف کارت سوخت بودند.
بیژن حاجمحمدرضا، رئیس اتحادیه جایگاهداران سوخت در گفتوگو با «شرق» میگوید: «روزی که با وجود نارضایتی ما اجرای طرح را کلید زدند، گفتند فقط تا پایان ششماهه دوم ٨٦ این طرح را اجرا میکنیم تا به برخی آمارها دسترسی پیدا کنیم؛ اما به مرور دیدیم این دسترسی به آمار ٩ سال طول کشید و هر دلیل و منطقی هم که برای مخالفت آوردیم، کسی توجه نکرد».
افزایش ٤برابری مدت سوختگیری با کارت
جایگاهداران سوخت بارها مدعی شدند سامانه توزیع سوخت کارتی حفره امنیتی دارد و ضرر و زیان سوءاستفادههایی که از آن میشود، فقط گریبانگیر جایگاهدارانی میشود که جزء ذینفعان طرح نیستند.
حاجمحمدرضا با اشاره به اینکه پس از دونرخیشدن بنزین، عرضه بدون کارت امکانپذیر نبود، از حذف کارت سوخت پس از تکنرخیشدن بنزین استقبال میکند و اظهار میکند: حالا بنزین تکنرخی است و لقب آزاد هم به آن دادهاند؛ پس دیگر استفاده از کارت چه لزومی دارد؟ وقتی سوختگیری با کارت اجباری بود، مشتری باید منتظر میماند تا نوبتش برسد یا اگر کارت سوخت نداشت، باید به انتظار آزادشدن کارت سوخت جایگاه میماند تا کارت آزاد شود. این مسئله زمان یک سوختگیری ساده را که باید مثلا پنج دقیقه طول میکشید، گاهی تا چهار برابر طولانی میکرد.
در عرضه کارتی سوخت رفاه مردم مدنظر نیست
او میافزاید: زمانی که بنزین دونرخی بود، مردم مجبور بودند برای بهرهمندی از بنزین یارانهای و ارزانتر، اتلاف وقت را تحمل کنند؛ اما وقتی بنزین یک نرخ دارد، الزام به استفاده از کارت سوخت، سوهان روح آنها بود و میگفتند: پول بنزین آزاد میدهیم و رفاه هم نداریم. رئیس اتحادیه جایگاهداران سوخت از متولیان امر گلایه میکند که روز اول گفتند هزینه سیستم را خودمان میدهیم؛ اما بعد از دو سال دریافت پول دستگاه از جایگاهداران را در دستور کار قرار دادند. این در حالی بود که به دلیل نبود لوازم یدکی سامانه، بسیاری از نازلها از مدار خارج شدند و برخی جایگاهها با ٥٠ درصد ظرفیت کار میکردند.
قبل از سهمیهبندی در جاهلیت زندگی نمیکردیم
حاجمحمدرضا اظهار میکند: تا پیش از سهمیهبندی بنزین در سال ٨٦ ما در دوره جاهلیت زندگی نمیکردیم که حالا فکر کنیم اگر کارت سوخت حذف شود، مشکلی بروز کند. جدای از این، اصرار بر حفظ سامانه کارت سوخت در حالی است که برندسازی جایگاههای سوخت هم پیگیری میشود؛ یعنی از یک سو پیگیر طرح برندسازی جایگاههای توزیع سوخت هستیم و از سویی میخواهیم در فروش بنزین تبصره بگذاریم؛ غافل از اینکه این دو با هم در تضاد هستند.
نازلها از فرد فرمان میگیرند
به گفته او، تا امروز تلمبههای جایگاه سوخت از کارت سوخت دستور میگرفتند؛ اما حالا، هر وقتی دستور حذف سامانه کارت سوخت را صادر کنند، تا یک ساعت جایگاهها به حالت پیش از اول مرداد ٨٦ برمیگردند و دوباره نازلها از فرد فرمان میگیرند.
رئیس اتحادیه جایگاهداران سوخت به اظهارنظرهای مختلف درباره زمان حذف سامانه اشاره میکند که از یک روز تا یک ماه اختلاف دارند و میگوید: هنوز دستورالعملی برای حذف ندادهاند و معلوم نیست به صورت همزمان از همه جایگاهها حذف میکنند یا به صورت منطقهای و استانی اقدام میکنند.
جایگاه، مبدأ قاچاق سوخت نیست
حاجمحمدرضا در پاسخ به اینکه آیا حذف کارت سوخت میتواند مصرف بنزین را افزایش دهد یا نه، اظهار میکند میزان تقاضا برای بنزین از خرداد ٩٤ تا خرداد سال جاری فقط چهار درصد افزایش یافته؛ درحالیکه این میزان هر سال بالای ١٠ درصد بوده است. او همچنین در رد افزایش قاچاق سوخت با حذف کارت، میگوید: مبدأ قاچاق از جایگاه نیست؛ بلکه از مراکزی اتفاق میافتد که انبوه فراورده در اختیار داشته باشند. در جایگاه و سوخت هم به همین صورت بوده است. به گفته او جایگاهها قبل و بعد از کارت سوخت برای عرضه سوخت در ظرف محدودیت داشتهاند و مردم میتوانند به اندازه باک خودرو بنزین بزنند؛ پس اگر کسی حالا با حذف کارت سوخت بتواند از جایگاه بنزین قاچاق کند، در زمان سهمیهبندی هم میتوانست با استفاده از کارت جایگاهدار همین بنزین هزارتومانی را بگیرد و قاچاق کند.
کارت سوخت سوهان روح مردم بود
حاجمحمدرضا با تأکید بر اینکه الزام به استفاده از کارت سوخت برای سوختگیری به قیمت آزاد، سوهان روح مردم بود، حذف این سامانه را موجب حذف تالی فاسدی که ایجاد کرده بود دانست و افزود: باقیماندن کارت سوخت دوباره میتوانست این مسائل را به دنبال بیاورد؛ اما همه صدمه و هزینه ناشی از آن گریبانگیر جایگاهدار میشد و کسی اهمیت نمیداد.
طبق اظهارات رئیس اتحادیه جایگاهداران سوخت، پرداخت ١٠ هزار تومان از سوی جایگاهدار برای گرفتن یک کارت ١٠هزارلیتری بنزین آزاد کوچکترین هزینه تحمیلی کارت سوخت به جایگاهداران بود؛ اما هزینههای بالاتر مربوط به زمانهایی میشد که افرادی با دستکاری کارتها و سوءاستفاده از سیستم، بنزین سهمیهای میزدند؛ اما چیزی از سهمیه آنها کم نمیشد و جایگاهدار باید زیان تفاوت قیمتها را میپرداخت. //شرق
-----------------------------------
موافقت هفت شرطی مجلس با تسعير ارز
همچنین در مجلس تسعیر ارز و جرمانگاری دولت در بازگشت یارانههای نقدی تعیینتکلیف شد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب تبصرهای از لایحه اصلاح قانون بودجه سال ۹۵، به دولت اجازه دادند از محل حساب مازاد حاصل از ارزیابی خالص داراییهای خارجی بانک مرکزی، پس از کسر منابع لازم برای اجرای ماده ۴۶ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور و کسر مازاد تسعیر ناشی از منابع ارزی بلاوصول یا بلوکهشده یا مصادرهشده بانک مرکزی و پیشبینی منابع لازم برای تأمین هزینههای یکسانسازی نرخ ارز (در صورت اجرا) مطالبات بانک مرکزی از بانکها را برای تسویه مطالبات قانونی این بانکها از دولت و افزایش سرمایه دولت در بانکهای دولتی و همچنین بخشودگی سود تسهیلات تا یکمیلیارد ریال حداکثر تا سقف ۴۵۰هزارمیلیارد ریال به شرح جدول یک مندرج در این تبصره، با رعایت بندهای زیر تسویه کنند.
۱- افزایش پایه پولی از این محل به هر صورت ممنوع است.
۲- تسویه مطالبات بانکها از دولت تنها پس از احراز قانونیبودن مطالبات و تأیید سازمان حسابرسی قابلانجام است.
۳- افزایش مانده بدهی دولت و شرکتهای دولتی به هر یک از بانکها و بانک مرکزی در پایان سال ۹۵ نسبت به ارقام پس از اجرای این قانون ممنوع است.
۴- بخشودگی سود تسهیلات مذکور منوط به بازپرداخت اصل تسهیلات است و کلیه جریمههای متعلق به این تسهیلات در زمان تسویه بخشوده میشود.
۵- گزارش اجرای هر مرحله از تسویه مطالبات و افزایش سرمایه باید در مقاطع سهماهه به دیوان محاسبات، کمیسیون برنامه و اقتصادی مجلس ارائه شود. نظارت بر حسن اجرای این تبصره برعهده دیوان محاسبات است.
۶- وزارت امور اقتصادی مکلف است در اجرای ماده ۱۰۳ قانون محاسبات عمومی کشور، منابع استفادهشده از محل حساب مازاد حاصل از ارزیابی خالص داراییهای خارجی بانک مرکزی را در صورتحساب عملکرد بودجه درج کند.
۷- نحوه اجرای این تبصره بر مبنای آییننامهای است که به پیشنهاد مشترک وزارت امور اقتصاد، سازمان برنامهوبودجه و بانک مرکزی به تصویب هیأت وزیران میرسد. همچنین براساس جدول شماره ١ تبصره ٣٥ نیز مقرر شد، دولت بدهیهای خود به بانکهای ملی ایران، سپه، پستبانک، کشاورزی، صنعتومعدن، توسعه صادرات، توسعه تعاون، صادرات ایران، تجارت، ملت، رفاه کارگران و مسکن را تسویه کند. برایناساس حداکثر تسویه مطالبات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از بانکها ٤٥٠هزار و سه میلیارد ریال که از این میزان حداکثر تسویه مطالبات قانونی بانکها از دولت ٣٩٠هزار و هشت میلیارد ریال و حداکثر سرمایه دولت در بانکها ٥٩هزار و پنجمیلیارد ریال خواهد بود. از سویی سرانجام تبصره پرحاشیه بودجه سال ۱۳۹۵ در قالب اصلاحیهای که به مجلس رفته بود، تعیینتکلیف شد و دیگر نهتنها پرداخت یارانه به افراد تعیینشده برای حذف جرم نیست، بلکه دولت برای چندمینبار در قالب قانون موظف به ثبتنام مجدد و برگشت افرادی شده که جا ماندهاند یا اشتباها حذف شدهاند.
جدیدترین خبرهای اقتصادی
- 🔴اثر افزایش نرخ گاز بر سودآوری پتروشیمیها چقدراست؟ با نرخ گاز 7هزارتومانی سود متانول سازان و اوره سازان بورسی چقدر کاهش می یابد؟ تیر1402
- 🔴نگاهی به روند قیمت دلار در ایران در 44 سال گذشته؛ قیمت دلار در 44 سال اخیر چقدر رشد کرده؟ +جدول کامل افزایش نرخ دلار /اردیبهشت 1402
- 🔷همه چیز درباره عرضه خودرو در بورس کالا؛ چگونه از بورس کالا خودرو بخریم وچرا باید حساب وکالتی داشت؟ عرضه فیدلیتی و دیگنیتی در بورس؛ خرداد 1401
- 🔷اوراق ارزی چیست؟ مزایای انتشار اوراق ارزی چیست؟ آیا اوراق ارزی میتواند جایگزین "دلارهای خانگی" شود؟ سود اوراق ارزی چقدر است؟
- 🔶از شروط جدید برای پایان کار ساختمان تا طرح جدید مجلس برای معاملات مسکن +دانلود رایگان متن کامل قانون مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان
- 🔵چرا حسابهای بانکی فاقد کد شهاب مسدود میشوند سامانه شهاب چیست وچرا سپرده گذاران باید کدشهاب داشته باشند؟تفاوت آن با سامانه"نهاب"؟
- 🔵همه چیز درباره مصرف انرژی در سیمانیهای بورس؛ تولید هر تن سیمان چقدر انرژی می خواهد؟ چند درصد انرژی کشور صرف تولید سیمان میشود؟بهمن99
- 🔵بررسی تاثیر افزایش نرخ گاز برصنایع بورسی ازپتروشیمی وفولاد تا سیمان وپالایشگاه؛ تاثیر افزایش نرخ گاز بر سودآوری صنایع بورسی چقدر است؟ بهمن99
- 🔵کارمزدهای بانکی چقدر افزایش پیدا کردند؟ همه چیز درباره جزئیات افزایش کارمزدهای خدمات بانکی+ لیست کامل کارمزدهای جدید و قدیم بانکی/ آذر99
- 🔵کرونا به نفع کدام پتروشیمیها شد؟نگاهی تحلیلی به تاثیرکرونا بر پتروشیمیهای الفینی بورس تهران؛ پرمصرفترین محصولات پتروشیمی کدامند؟/10 آبان99
جدیدترین مطالب بورس نگار
- 🔴چه خبر از مجامع 1403 شرکتها؛ جدیدترین برنامه برگزاری همه مجامع شرکتهای بورسی وفرابورسی 1403 /دعوت سهامداران به مجمع/ 30 آبان 1403
- 🔴بورس تهران از نگاه بورس نگار؛ رصد لحظه ای بازاربورس حین معاملات، بورس امروز چگونه بود؟ جدیدترین خبرها، اتفاقات وشنیده های بازارها/ 30 آبان 1403
- 🔴درجدیدترین حراج سکه مرکزمبادله چه گذشت؟ سکه ها چندقیمت خوردند؟ چگونه ازحراج بانک مرکزی سکه بخریم؟+شرایط خرید سکه/ 28 آبان 1403
- 🔴سود نقدی همه مجامع بورسی 1403؛ درمجامع سال 1403 شرکتهای بورسی وفرابورسی چقدرسودتقسیم شد؟ زمان واریز سودسهام+نتایج/ آبان 1403
- 🔴 در مجمع #جوین چه گذشت؟ از گاوداری و تولید شکر تا نیروگاه و استخراج #بیت_کوین؛ دردسرهای مافیای اسیدسیتریک برای #جوین/ آبان 1403
- 🔴چه خبر از افزایش سرمایه های جدید بورسی سال 1403؛ میزان افزایش سرمایه شرکتهای بورسی وفرابورسی درسال 1403 چقدراست؟ آبان 1403
- 🔴همراه با مخاطبان وب سایت بورس نگار>>> محلی برای انعکاس دیدگاه ها و نطرات مخاطبان گرامی وب سایت بورس نگار
- 🔴همه چیز درباره تتر وفرق آن با دلار: چگونه تتر بخریم؟ چگونه از نرخ تتر روند دلار را پیش بینی کنیم؟ چرا اهمیت تتر در ایران بیشتر از سایر نقاط دنیاست؟
- 🔴بررسی روند قیمت دلار آزاد و مقایسه آن با دلارحواله و اسکناس نیمایی؛ چرا دلار گران می شود؟ دلار چقدر رشد می کند؟ مهر 1403
- 🔴بورس تهران از نگاه بورس نگار؛ رصد لحظه ای بازاربورس درتایم معاملات +جدیدترین خبرها، اتفاقات، شنیده ها وحواشی بازارها/ تابستان 1403
پربیننده ترین مطالب بورس نگار
- 🔵چه خبر از مجامع 99 شرکتها>جدیدترین تاریخ زمانبندی برگزاری مجامع شرکتهای بورسی وفرابورسی سال 99 /دعوت سهامداران به مجمع/ 27 اسفند 99
- 🔵سود نقدی همه مجامع 99 +زمان ونحوه دریافت سود؛ شرکتهای بورسی وفرابورسی درمجامع سال99 چقدر سودسهام پرداخت کردند؟ 28 اسفند 99
- 🔴سود نقدی همه مجامع سال 98 +زمان ونحوه دریافت؛ شرکتهای بورسی وفرابورسی درمجامع98 چقدر سود سهام تقسیم کردند؟ 28 اسفند 98
- 🔴سود نقدی همه مجامع 1402 شرکتهای بورسی وفرابورسی؛ درمجامع سال 1402 چقدر سود پرداخت شد؟زمان واریز سود سهام+نتایج/ 28 اسفند 1402
- 🔴چه خبر از مجامع 1402 شرکتها؛ جدیدترین زمانبندی تاریخ برگزاری مجامع شرکتهای بورسی وفرابورسی 1402 /دعوت سهامداران به مجمع/ 28 اسفند 1402
- 🔷چه خبر از مجامع 1401 شرکتها؛ جدیدترین تاریخ زمانبندی برگزاری مجامع شرکتهای بورسی وفرابورسی 1401 /دعوت سهامداران به مجمع/ 28 اسفند 1401
- 🔷سود نقدی همه مجامع 1401 شرکتهای بورسی وفرابورسی؛ درمجامع سال 1401 چقدر سودسهام پرداخت شد؟زمان دریافت سود+نتایج/ 28 اسفند 1401
- 🔶سود نقدی همه مجامع 1400+زمان ونحوه دریافت سود؛ شرکتهای بورسی وفرابورسی درمجامع سال 1400 چقدر سودسهام پرداخت کردند؟ اسفند 1400
- 🔴چه خبر از مجامع 98 شرکتها>جدیدترین تاریخ زمانبندی برگزاری مجامع شرکتهای بورسی/دعوت سهامداران وپارس، خودرو، سایپا به مجمع/28 اسفند98
- 🔴سود نقدی همه مجامع بورسی 1403؛ درمجامع سال 1403 شرکتهای بورسی وفرابورسی چقدرسودتقسیم شد؟ زمان واریز سودسهام+نتایج/ آبان 1403