تخمین مدت زمان مطالعهی مطلب: 4 دقيقه
🔶چه خبر از پروژه های در دست اجرای هلدینگ خلیج فارس بزرگترین صادرکننده محصولات غیرنفتی ایران؛ رتبه هلدینگ «فارس» در جهان چند است؟/22دی97
وب سایت بورس نگار - هلدینگ عظیم خلیج فارس بعنوان بزرگترین صادرکننده محصولات غیر نفتی ایران از نظر میزان فروش در رتبه ۳۸ جهان قرار دارد و پروژه های پالایشگاه بید بلند، NGL۳۲۰۰، هنگام، آپادانا، گچساران، صدف، لردگان و ایلام را به ارزش حدودا 9 میلیارد دلار در دست اجرا دارد ...
جدیدترین حبرها از شرکتهای بورسی - جعفر ربیعی مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج فارس گفت: در حال حاضر ۹ پروژه بزرگ به ارزش حدودا 9 میلیارد دلار در دست اجرا داریم. به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، جعفر ربیعی در دیدار با بهزاد محمدی معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، ضمن تشریح فعالیتهای جاری هلدینگ خلیج فارس گفت: هلدینگ خلیج فارس، بزرگترین شرکت هلدینگی کشور است که از نظر شاخص فروش، در سطح کشور در رتبه دوم قرار دارد و از نظر صادرات نیز اولین صادرکننده بزرگ محصولات غیر نفتی است.
وی درخصوص ظرفیتهای به بهره برداری رسیده شرکتهای پتروشیمی تابعه این هلدینگ پتروشیمی افزود: کل ظرفیت تولید مجموع هلدینگ خلیج فارس ۲۴ میلیون تن در سال است که برای نخستین بار در سال ۹۶کل تولید این شرکت از مرز ۲۰ میلیون تن عبور کرد. مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج فارس ادامه داد: امسال نیز با وجود مشکلات و مسائل مربوط به تحریم، میزان تولید در حدود ۲۰ میلیون تن باشد. ربیعی با بیان اینکه ۳۷ درصد کل تولید صنعت پتروشیمی کشور اختصاص به تولید شرکتهای تابعه هلدینگ خلیج فارس دارد، درخصوص فعالیتهای صادراتی این شرکت گفت: کل صادرات هلدینگ خلیج فارس در سال ۹۶ در حدود ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تن بوده است که این میزان نشان میدهد ۴۱ درصد از کل میزان صادرات شرکتهای پتروشیمی و هلدینگهای پتروشیمی، اختصاص به شرکت هلدینگ خلیج فارس دارد.
وی افزود: امسال در بخش صادرات متعهد به ارزآوری ۹/ ۴ میلیارد دلاری شدهایم که تا به امروز در رسیدن به این هدف موفق عمل کردهایم. مدیر عامل شرکت هلدینگ خلیج فارس با اشاره به تنوع تولید محصولات این شرکت در دو گروه محصولات مایع و گازی، ادامه داد: هلدینگ خلیج فارس درخصوص اجرای پروژههای توسعهای، در کشور پیشتاز است و در حال حاضر ۹ پروژه بزرگ پتروشیمی به ارزش ۵/ ۸ میلیارد دلار در دست اجرا داریم که میتوان به پروژههای پالایشگاه بید بلند، NGL۳۲۰۰، هنگام، آپادانا، گچساران، صدف، لردگان و ایلام اشاره کرد. ربیعی، تاکید کرد: در سال ۱۴۰۰ با اجرای پروژههای در دست اجرا کل ظرفیت تولید هلدینگ خلیج فارس به ۴۴ میلیون تن افزایش مییابد.
وی درخصوص یکی از پروژههای مهم در دست اجرای این هلدینگ پتروشیمی خاطرنشان کرد: برپایه همکاری و مشارکت میان پتروشیمی و نفت، به تازگی عملیات اجرایی پروژه جمع آوری گازهای فلر در مناطق نفتخیز جنوب آغاز شده است. در حال حاضر مطالعات اولیه اجرای این پروژه به اتمام رسیده است و امیدوارم با خاتمه این پروژه طبق تعهداتمان در ۲ تا ۳ سال آینده بخش زیادی از فلرهای مناطق نفتی جنوب خاموش شود.
جعفر ربیعی در ادامه سخنان خود به جایگاه جهانی این شرکت اشاره کرد و افزود: این شرکت از نظر میزان فروش در سال ۲۰۱۷، در رتبه ۳۸ جهان قرار دارد و نسبت به سال ۲۰۱۶ در حدود ۶ پله صعود کرده. بعد از هلدینگ خلیج فارس، تنها شرکت ایرانی که در فهرست ۱۰۰ شرکت برتر جهان قرار دارد شرکت نفت و گاز پارسیان است که در رتبه ۸۶ است.
وی با تاکید بر رتبههای جهانی هلدینگ خلیج فارس، موفقیت این شرکت را نشاندهنده نقش و تاثیرگذاری آن در منطقه و جهان خواند و گفت: صادرات هلدینگ خلیج فارس بهصورت اختصاصی و متمرکز توسط شرکت تجارت صنعت پتروشیمی انجام میشود. در مقوله صادرات در هلدینگ خلیج فارس و شرکتهای تابعه آن بهصورت هماهنگ متمرکز عمل میکنیم. بنابراین در بحث فروش و قیمتگذاری نقش آفرینی بیشتری در بازار داریم. جعفر ربیعی در بحث فروش داخلی این شرکت را بهعنوان یکی از بازیگران اصلی کشور معرفی کرد و افزود: با همکاری مناسب و دفتر توسعه صنایع پایین دستی و کارگروه تنظیم بازار، موفق شده ایم که ثبات و آرامش نسبی در بازار ایجاد کنیم. وی افزود: این شرکت و چهار شرکت زیرمجموعه پترول، مبین، فجر و پارس در بورس کالا پذیرفته و فعال هستند و تقریبا ۱۳ درصد بازار بورس کالا در اختیار این شرکت است. بنابراین به دلیل شاخصسازی در بازار تاثیرگذار هستیم؛ بورس بازار پر تلاطمی است اما تلاش شده از سهامداران خرد نیز بهصورت منطقی حمایت کنیم.