تخمین مدت زمان مطالعهی مطلب: 2 دقيقه
تعرفههای ترجیحی ایران >>> ایران قرار است به کدام کشورها امتیاز تجاری بدهد؟ / 10 خرداد 94
در حالی که ایران با 10 کشور قرارداد تجاری از طریق تعرفههای ترجیحی برقرار کرده اما تنها با یک کشور از این طریق اقدام به مراودات تجاری میکند.
یکی از راههای توسعه روابط تجاری در دنیا برقراری تعرفههای ترجیحی است که از این طریق با توافقی که بین دو کشور انجام میگیرد تعرفههای وارداتی برای هر دو کشور با تخفیفاتی انجام میشود. در حال حاضر ایران با کشورهای ترکیه، ازبکستان، پاکستان، سوریه، کوبا، تونس، بوسنی و هرزگوین، قرقیزستان، بلاروس و اندونزی توافقنامه تعرفه ترجیحی کالا دارد اما آنچه مهمتر از برقراری تعرفههای ترجیحی به نظر میرسد اجرای آنها است. هرچند ایران در حال حاضر با 10 کشور تعرفه ترجیحی دارد اما به نظر میرسد این موضوع تنها با یک کشور به طور رسمی اجرا میشود و آن هم ترکیه است.
به گزارش اقتصادنیوز، مجیدرضا حریری، رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران در این باره در گفتوگو با اقتصادنیوز با بیان این که ایران تعرفه ترجیهی مشخصا تنها با یک کشور دارد و تنها با یک کشور است که به قرارداد خود عمل میکند، اظهار کرد: ترکیه تنها کشوری است که تعرفه ترجیحی آن با ایران برقرار و اجرایی است و تعرفه ترجیحی با بقیه کشورها اجرایی نشده است.
وی ادامه داد: تعرفه ترجیحی عملی رو به جلو در تجارت است. بعد از تشکیل سازمان تجارت جهانی کشورها در جهان به این باور رسیدهاند که پیمانهای منطقهای به مراتب مفیدتر و سودآورتر از پیمانهای جهانی هستند.
حریری با بیان این که ایران برای تقویت حضور خود در بازارهای جهانی باید از تقویت و جدی گرفتن تعرفههای ترجیحی شروع و با حضور در بازار کشورهای همسایه تمرین کند، تصریح کرد: زیرا در این شرایط کنترل و اختیار به دست ایران خواهد بود.برقراری تعرفههای ترجیهی و حرکت در سایه آنها برای کشور ما بسیار لازم و ضروری است. مثلا بعد از گذشت پنج ماه از برقراری تعرفه ترجیحی بین ایران و ترکیه آمارها نشان میدهد نتایج مثبت بوده و تولید کشور ما آسیبی ندیده است.