تخمین مدت زمان مطالعهی مطلب: 2 دقيقه
شرط جدید روسها برای تحویل سامانه موشکی اس-300 به ایران >>> وعده دوباره سازنده اس-300 به ایران / 13 خرداد 94
الف: سرگئي ريابکوف، معاون وزير خارجه روسيه اعلام کرد: «اين کشور سامانه موشکی اس-300 را پس از آن به ايران تحويل خواهد داد که دو کشور بر سر مسائل حقوقی ايجاد شده در پی شکوائیه تهران، به نتيجه برسند.» او افزود: «توافق سال 2007 ميلادي براي تامين نيازهاي فعلي تهران، مجددا تنظيم خواهد شد.» ريابکوف که در مصاحبه با شبکه تلويزيوني راشا24 صحبت ميکرد، گفت: «براي تطبيق آن توافق با واقعيات جديد است که برخي مذاکرات جريان دارد. در صدر اين واقعيات، اين است که ناتواني در عمل کردن به توافق سال 2007 موجب شد ايران به ديوان داوري بينالمللي، عليه روسيه شکايت کند. اين مشکل نيز بايد به شکلي حل شود. اين موضوع نيز براي ما مطرح خواهد بود.» بنابراين گزارش، اجرایی نشدن اين توافق که در سال 2007 شکل گرفت به علت تحريمها موجب شد ايران در ديوان داوري بينالمللي خواستار ۴۰۰ ميليون دلار خسارت براي سرمايهگذاري ۸۰۰ ميليون دلاري خود در این توافق شود.
وعده دوباره سازنده اس-300 به ایران
فارس: مدیر کل شرکت «آلماز آنتی» میگوید تمامی موانع سیاسی برای تحویل سامانههای اس-300 به ایران برطرف شده و در صورت رفع مسائل قراردادی، این شرکت آماده تحویل این سامانه به ایران است. در حالی که یک ماه و نیم از زمان دستور ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه برای لغو ممنوعیت ارسال سامانه دفاعی اس-300 به ایران میگذرد، شرکت سازنده این سامانه گفت تمام موانع سیاسی برای ارسال اس-300 به ایران رفع شده است.
به گزارش فارس، به نوشته خبرگزاری اینترفکس، «یان نوویکوف» مدیر کل شرکت «آلماز آنتی» که سامانههای اس-300 را تولید میکند امروز در نشستی در مسکو، گفت: «تمام موانع سیاسی برای تحویل اس-300ها به ایران رفع شده است.»
وی افزود: «در صورتی که قرارداد وجود داشته باشد، ما اس-300 را به ایران تحویل خواهیم داد.»
پیش از این سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه هم گفته بود تحویل این سامانهها به ایران، به پس گرفتن شکایت ایران و اصلاح قرارداد خرید آن، منوط است.
اس-300 سامانه موشکی سطحبههوای دوربرد و خودکششی با قابلیت استفاده در تمامی ارتفاعهاست که در ابتدا برای رهگیری هواپیماها و موشکهای کروز ساخته شده و بعدها توانایی رهگیری موشکهای بالیستیک نیز به آن افزوده شد.
روسیه به موجب قراردادی که در سال 2007 با ایران امضا کرد باید دستکم پنج سامانه دفاع هوایی اس ـ 300 را به ایران تحویل میداد. مسکو در سال 2010 با این بهانه که فروش این سامانه به ایران خلاف قطعنامه چهارم شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران است از تحویل آن به تهران امتناع کرده بود.
وزارت دفاع ایران به دنبال فسخ قرارداد تحویل 5 سامانه موشکی «اس-300» به این کشور از سوی دولت روسیه به ارزش حدود 800 میلیون دلار، از طرف روسی به دادگاه بین المللی ژنو شکایت کرده و خواستار دریافت غرامتی معادل 4 میلیارد دلار شده بود.