کانال تلگرام بورس نگار

جستجو در مطالب بورس نگار

مطالب برگزیده بورس نگار

رصد لحظه ای بازار حین معاملات

مطالب پيشنهادي بورس نگار

محل آگهی شما

فروشگاه مهارت نگار

فهرست بانک ها و موسسات مالی مجاز منتشر شد >>> بانک سامان به بانک مرکزی بدهی ندارد / 14 تير 94

مدت زمان مطالعه تخمین مدت زمان مطالعه‌ی مطلب: 4 دقيقه

 

فهرست بانک ها و موسسات مالی مجاز منتشر شد >>> بانک سامان به بانک مرکزی بدهی ندارد / 14 تير 94

 

+بیشتربخوانید>>جدیدترین خبرها از طرح ادغام موسسات ثامن الائمه و مهر اقتصاد با کوثر؛ احتمال تشکیل بزرگ‌ترین بانک خصوصی کشور چقدر است؟؛ سپرده گذاران نگران نباشند//خرداد96


ایسنا: گر چه بازار غیرمتشکل پولی در مدت گذشته پلمب و یا انحلال را بارها تجربه کرد، اما از احیا هم جا نماند و اکنون 34 بانک و موسسه اعتباری مجاز در بازار متشکل پولی پولی فعالیت می کنند.

 از سال گذشته که ساماندهی موسسات اعتباری غیرمجاز شکل جدی تری به خود گرفت تاکنون در کنار منحل شدن موسسات غیرمجازی مانند میزان و یا پلمب برخی از صرافی هایی که خارج از ضوابط بانک مرکزی و بدون مجوز فعالیت می‌کردند، مجوز تعدادی صرافی و همچنین بانک و موسسه اعتباری هم صادر شد.

این در حالی است که بانک مرکزی در روزهای پایانی سال 1393 مجوز بانک آینده که مدتها بود از چرخه مجازهای بانکی خارج شده بود را صادر و در لیست بانکهای تحت نظارت خود قرار داد. از سویی دیگر در شرایطی که موسسات دیگری همچون آرمان و نور و بانک مهر اقتصاد در حال گذراندن مراحل نهایی دریافت مجوز بوده و مقامات بانک مرکزی از رسمی شدن آنها در آینده ای نزدیک خبر داده بودند اخیر اعلام شد که موسسه اعتباری نور هم به جمع سه موسسه اعتباری که پیش تر مجوز فعالیت آنها صادر شده بود پیوسته است. بنابراین اکنون 34 بانک و موسسه اعتباری داخلی تحت نظارت بانک مرکزی فعالیت می کنند و این بانک تنها در مقابل سپرده گذاران و مشتریان این مجموعه پاسخگو خواهد بود.

بر اساس آخرین بروز رسانی انجام شده در لیست مجازهای بانکی، بانکهای سپه، ملی، پست بانک، توسعه صادرات ایران، صنعت و معدن، کشاورزی، مسکن، توسعه تعاون، اقتصاد نوین، پارسیان، کارآفرین، سامان، پاسارگاد، سرمایه، سینا، شهر، دی ، انصار، تجارت، رفاه کارگران، صادرات، ملت، حکمت ایرانیان، گردشگری، ایران زمین، قوامین، خاورمیانه، آینده، قرض الحسنه مهر ایران و قرض الحسنه رسالت 30 مورد بانکی هستند که تحت نظارت بانک مرکزی فعالیت کرده و سپرده گذاران می توانند با اطمینان بیشتری به آنها مراجعه کنند.

همچنین موسسات اعتباری کوثر، توسعه، عسکریه و نور جزو موسسات مجاز بانکی محسوب می شوند.

از سویی دیگر در کنار این 34 بانک موسسه اعتباری، بانک مشترک ایران-ونزوئلا به عنوان یک بانک مشترک همچنین بانک تجاری ایران و اروپا، بانک تعاون منطقه ای اسلامی، بانک المستقبل(فیوچر)، بانک استاندارد چارترد هم پنج بانک خارجی حاضر در ایران با مجوز فعالیت از بانک مرکزی هستند.

ساماندهی بازار غیر متشکل پولی در حالی از سوی بانک مرکزی و قوه قضائیه مورد توجه قرار دارد که در کنار اهمیت به این موضوع در سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه، اخیرا در نامه مهم رییس جمهور به معاون اول خود مبنی بر ر رونق بخشی به اقتصاد در چارچوب اقتصاد مقاومتی مورد تاکید قرار گرفته است.

در حالی روحانی اصلاح نظام بانکی را از اهم برنامه های اقتصادی دانسته که در بین آنها انتظام‌بخشی به بازار پول از طریق بکارگیری کلیه ظرفیت‌های نظام در جهت ساماندهی هر چه سریع‌تر مؤسسات اعتباری غیرمجاز و اتخاذ تدابیر لازم برای پیشگیری از این گونه فعالیت‌ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

بانک سامان بدهی به بانک مرکزی ندارد
به گزارش بنکر (Banker)، بر اساس اطلاعات واصله از بانک مرکزی، حساب بانک سامان نزد بانک مرکزی در پایان فروردین 94، در وضعیت سبز قرار داشته است.بانک سامان در سال مالی 1393 و فروردین 1394، هیچ‌گونه برداشتی از منابع بانک مرکزی نداشته است.

اثر منفی برداشت از منابع بانک مرکزی بر جامعه
یکی از عوامل اصلی در رشد نقدینگی و افزایش نرخ تورم، رشد پایه پولی است. انضباط مالی دولت در سال 1393 باعث شد تا مطالبات بانک مرکزی از بخش دولتی نسبت به سال قبل بدون تغییر بماند و تنها عامل رشد پایه پولی در این سال، بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی بوده است.
بدهی به بانک مرکزی تنها ابزاری برای پوشش نیازهای مقطعی و گذرا است که با مدیریت صحیح نقدینگی، امکان به صفر رساندن آن توسط سایر بانک‌های بدهکار وجود دارد.

پیشتازی توسعه در بدهی به بانک مرکزی
با بررسی آمارهای ارائه شده از 18 بانک و موسسه خصوصی کشور در فروردین سال جاری مشخص می شود که این موسسات مالی بالغ بر 193 هزارو 584 میلیارد ریال تسهیلات از بانک مرکزی، صندوق توسعه بانک ها و موسسات داخلی و خارجی دریافت کرده اند.
ارقام ارائه شده از سوی این بانک ها و موسسات اعتباری نشان می دهد که بانک خصوصی سرمایه و در بین موسسات، موسسه اعتباری توسعه دارای بیشترین میزان بدهی به بانک مرکزی و سیستم بانکی هستند.
موسسه اعتباری توسعه که با مشکلات عدیده ای روبروست و حتی شنیده هایی در خصوص تغییرات گسترده در آن شنیده می شود، در فروردین سال جاری بالغ بر 11 هزار و 678 میلیارد ریال بدهی به بانک مرکزی دارد . البته بدهی های این موسسه نسبت به اسفند سال گذشته نیز رو به افزایش است. این موسسه در سال گذشته بالغ بر 11 هزار و 112 میلیارد ریال بدهی به بانک مرکزی داشته است.
نکته حائز اهمیت سرمایه این بانک ها و موسسات خصوصی است و این آمارها نشان می دهد که برخی بانک های خصوصی چند برابر سرمایه خود بدهی به بانک مرکزی دارند.

 

برچسب ها: ,,

جدیدترین خبرهای اقتصادی


جدیدترین مطالب بورس نگار


پربیننده ترین مطالب بورس نگار


برای عضویت کلیک کنید
کارگزاری بانک سامان