کانال تلگرام بورس نگار

جستجو در مطالب بورس نگار

مطالب برگزیده بورس نگار

رصد لحظه ای بازار حین معاملات

مطالب پيشنهادي بورس نگار

محل آگهی شما

فروشگاه مهارت نگار

بررسی دلایل رکود عمیق در معاملات مسکن // 5 مرداد 94

مدت زمان مطالعه تخمین مدت زمان مطالعه‌ی مطلب: 3 دقيقه

 
بررسی دلایل رکود عمیق در معاملات مسکن  // 5 مرداد 94

 

عمیق‌ترین رکود معاملاتی در بازار مسکن پایتخت، متوجه آپارتمان‌های نوساز (کمتر از 5 سال ساخت) شده است. بهار امسال اگرچه حجم کل خرید مسکن در تهران 22 درصد کاهش یافت، اما فروش نوسازها با بیشترین افت در مقایسه با سایر واحدها، 24 درصد نسبت به بهار پارسال کم شد. تحلیلگران مسکن، «افزایش نیمه‌کاره‌ها و نزول نرخ تکمیل ساختمان» طی یک سال اخیر را عامل سقوط معاملاتی نوساز‌ها عنوان می‌کنند و درباره علت دوم این رخداد می‌گویند: تغییر رفتار بسازوبفروش‌ها در دوره «پایان رکود» و امیدشان به افزایش قیمت، به انصراف مقطعی از فروش می‌انجامد.

 

 دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه‌و‌شهرسازی در آخرین گزارش خود از وضعیت بازار مسکن در بهار 94، ضمن اعلام سطح جدید قیمت هرمترمربع آپارتمان در پایتخت، از بیشترین میزان افت فروش آپارتمان در بازار نوسازها نسبت به سایر واحدها خبر داد.


 به گزارش «دنیای اقتصاد» بر مبنای اعلام دفتر اقتصاد مسکن، تعداد معاملات انجام شده خرید و فروش مسکن، در بهار سال جاری نسبت به بهار 93، حدود 5/ 22 درصد کاهش یافته طوری که 34 هزار و 696 واحد مسکونی در این فصل فروخته شده است. بر مبنای این گزارش، بیشترین میزان کاهش معاملات مربوط به آپارتمان‌هایی با دامنه سنی صفر تا پنج سال ساخت است که به آنها نوساز گفته می‌شود.

 

 بر این اساس، معامله آپارتمان‌های نوساز در بهار 94 نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 24 درصد کاهش یافته است.

 

 این در حالی است که کماکان بیشترین سهم از کل معاملات صورت گرفته در بهار 94 مربوط به آپارتمان‌های نوساز بوده است. به گزارش «دنیای اقتصاد»، در بهار امسال حدود 18 هزار واحد مسکونی نوساز در شهر تهران فروخته شده است؛ این در حالی است که بهار سال گذشته 25 هزار معامله خرید و فروش آپارتمان نوساز در پایتخت انجام شده است.

 

 کارشناسان در مورد علت افت قابل توجه معامله آپارتمان‌های نوساز در بهار 94 نسبت به مدت مشابه سال قبل معتقدند: در شرایطی که همچنان بیشترین حجم معاملات مسکن در پایتخت مربوط به آپارتمان‌های نوساز با سن بنای حداکثر پنج سال است، مهم‌ترین علت سقوط معاملات خریدوفروش نوسازها در بهار امسال به افت قابل توجه روند تکمیل واحدهای نیمه کاره در سه ماهه اول امسال برمی‌گردد.

 

 به این صورت که روند تکمیل ساختمان‌های نیمه‌کاره طی یک‌سال اخیر تحت تاثیر رکود ساخت‌وساز، به شدت افت کرده و چون ورودی نوسازها به بازار مسکن با کاهش مواجه شد در نتیجه فروش نوسازها در بازار معاملات خرید و فروش هم به نسبت سال قبل، با افت محسوس مواجه شده است.

 

 از طرف دیگر، رفتار خاص فروشندگان نوساز در پایان دوران رکود، از دیگر عوامل سقوط فروش نوسازها محسوب می‌شود؛ سازندگان و فروشندگان واحدهای نوساز در پایان دوران رکود معاملات (مصادف با بهار 94) به امید افزایش قریب‌الوقوع قیمت، از عرضه آپارتمان‌های نوساز خود به بازار فروش، خودداری می‌کنند. ضمن اینکه کاهش توان مالی خانوارهای طبقات مختلف نیز در افت فروش واحدهای نوساز در کلیه مناطق شهر، اثرگذار است. مقایسه رتبه فروش آپارتمان‌ها به لحاظ قیمت در بهار 94 نسبت به بهار 93 نیز نشان می‌دهد بیشترین فروش به ارزان‌ترین واحدها در بازار مسکن یعنی بازه‌های قیمتی 2تا 3میلیون تومان در هر مترمربع اختصاص داشته است. این در حالی است که براساس اعلام وزارت راه‌وشهرسازی، متوسط قیمت مسکن در بهار 94 به مرز 4 میلیون تومان رسیده است.

 

 از سوی دیگر، آپارتمان‌های میان متراژ (50 تا 70 مترمربع) بیشترین سهم از کل معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران را به خود اختصاص داده‌اند که این سهم معادل 34 درصد از کل معاملات صورت گرفته در بهار 94 بوده است.

 

 همچنین بیشترین کاهش معاملات مسکن به لحاظ متراژ، متعلق به آپارتمان‌های نقلی (کمتر از 50 مترمربع) بوده است.

 

 خرید و فروش آپارتمان‌های کوچک متراژ در بهار 94، معادل 26 درصد در مقایسه با مدت مشابه سال 93، کاهش داشته است.//دنیای اقتصاد

 

برچسب ها: ,,

جدیدترین خبرهای اقتصادی


جدیدترین مطالب بورس نگار


پربیننده ترین مطالب بورس نگار


برای عضویت کلیک کنید
کارگزاری بانک سامان